Čarobni svet malih strojevodij!

Plačila in plačilni pogoji

Ponudba izdelkov
Zaradi narave spletnega poslovanja, se ponudba sproti ažurira in dopolnjuje, tako z novimi izdelki, kakor tudi novo spletno ceno.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta s takojšnjim 100% plačilom z gotovino ob prevzemu, ali plačilu po ponudbi/predračunu na naš poslovni račun.

Stroški pošiljanja
Cena stroškov pošiljanja preko dostavne oz. kurirske službe je 3,5€ na naročilo.
Manjše pakete do skupne teže 0.4kg, pošiljamo preko Pošte Slovenije. Poštnina za tovrstne izdelke znaša 1.5€.

Stroški pošiljanja so zaračunani in navedeni na naročilu in računu z izdobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila ob prevzemu pošiljke, ali plačilu na poslovni račun. Pošiljko vam bosta tako dostavila Pošta Slovenije ali GLS (General Logistics Systems) oz. DPD, v dopoldanskem času! V kolikor v času dostave (dopoldanskem času) niste dosegljivi na domačem naslovu oz. na naslovu, ki ste ga pustili za izstavitev računa, lahko ob oddaji naročila navedete drug naslov za dostavo, saj nam je pomembno, da je pošiljka dostavljena na naslov kjer ste dosegljvi oz. je dosegljiv nekdo, ki bi pošiljko lahko prevzel. V kolikor na naslovu za dostavo v času dostave nihče ne bo dosegljiv, kurir pusti obvestilo o pošiljki ter kje jo lahko prevzamete oz. se z njim dogovorite, kdaj naj le-to ponovno poizkusi izročiti.

S plačilom pošiljke, ki je poslana preko pošte po povzetju, so povezani stroški plačila provizije, katere plača kupec po trenutno veljavnem ceniku Pošte Slovenije in za katere ne odgovarjamo.

Za vsa naročila, ki presegajo znesek 69€, stroške pošiljanja krije ponudnik.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
  • z gotovino ob prevzemu (velja spletna cena),
  • z nakazilom na poslovni račun (po ponudbi/predračunu veljaspletna cena).
  • s plačilom preko storitve PayPal


Cene
Cene so prikazane v bruto zneskih, z vključenim DDV-jem, in oznako z višino % davka, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

Plačilo po povzetju
V naši spletni trgovini lahko naročite izdelke, plačate pa jih "Po povzetju" oz. poštni službi, ko vam izdelke dostavi na željeni naslov.

V kolikor je skupna masa naročenih izdelkov manjša od 0,4kg, paket oddamo Pošti Slovenije, v kolikor pa je skupna masa naročenih izdelkov težja, paket oddamo dostavni službi GLS ali DPD. Način dostave se izbere avtomatično ob oddaji naročila, saj sistem sam izračuna skupno maso naročila in izbere najprimernejši način dostave.

Pošta Slovenije
V primeru, da bodo izdelki oddani Pošti Slovenije, boste izdelke plačali poštarju, ki vam bo prinesel paket na dom. V kolikor vas v času dostave ne bo doma, boste prejeli obvestilo, paket pa prevzeli na naslovni poslovalnici Pošte Slovenije.
Opozorilo: S plačilom pošiljke, ki je poslana preko pošte po povzetju, so povezani stroški plačila provizije, katero plača kupec po trenutno veljavnem ceniku Pošte Slovenije in za katere ne odgovarjamo.

Kurirska služba GLS ali DPD
V primeru, da bodo izdelki oddani preko kurirske službe, boste naročeno plačali kurirju, ki vam bo paket dostavil. V slednjem primeru ni nobenih dodatnih stroškov.

Osebni prevzem
V kolikor želite lahko izdelke prevzamete tudi osebno v naši posovalnici v Zg. Gameljnah 48f, 1211 Ljubljana-šmartno vsak delovnik med 9. in 15. uro. V tem primeru lahko ob prevzemu plačate z gotovino ali bančnimi karticami BA, Activa, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron in American Express. Lahko pa se tudi poslužite zgoraj navedenih načinov - torej plačilo po predračunu ali preko storitve PayPal (v tem primeru moramo pred prevzemom potrditi prejem plačila, v nasprotnem primeru plačate blago z gotovino ob prevzemu).

Plačilo po predračunu
V kolikor bi želeli, lahko izdelke naročene v naši spletni trgovini plačate s plačilom na naš poslovni račun.
Ob oddaji naročila označite, da bi želeli naročene izdelke plačati po predračunu. Že takoj pri oddaji naročila se bodo na strani izpisali podatki potrebni za nakazilo na naš TRR, le-te pa prejmete tudi v e-sporočilu, ki ga takoj po oddaji naročila prejmete na vaš elektronski račun.
V kolikor bi želeli predračun v papirni oz. fizični obliki, nam morate le-to ob oddaji naročila tudi sporočiti. Veljavnost predračuna je tri (3) dni. V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite. V kolikor v treh (3.) delovnih dneh ne prejmemo vašega plačila, naročilo storniramo. V primeru, da bi vseeno želeli izdelke, ki ste jih že naročili, pa je naročilo zaradi neplačila zapadlo, morate ponovno opraviti postopek naročanja/nakupa.

Plačilo preko storitve PayPal
V kolikor naročite izdelke in bi jih želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor ste izdelke naročili in plačali do 12. ure na delovni dan, bodo le-ti po vsej verjetnosti oddani že isti dan, dostavljeni pa naslednji delovni dan. V kolikor boste naročilo ter plačilo izvedli kasneje, bodo izdelki po vsej verjetnosti oddani naslednji delovni dan oz. najkasneje v treh (3.) delovnih dneh od oddaje naročila.

V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročlila.

Opozorilo: V kolikor stranka pri PayPal-u še nima odprtega računa, izdelkov preko storitve ne bo mogla plačati takoj, saj so ob odprtju PayPal računa potrebni postopki, ki ne omogočajo takojšnje uporabe in plačila. Ponavadi traja kakšen teden ali dva od dneva, ko ste pri omenjenem servisu odprli račun, do takrat, ko lahko z njim pričnete polno operirati. Za odprtje računa pri PayPal-u potrebujete veljavno kreditno kartico.
Več o storitvi PayPal si lahko preberete na uradni spletni strani www.paypal.com.