Čarobni svet malih strojevodij!

Postopek nakupa

Nakup v spletni otroški trgovini vlakci.si je enostaven in varen. Vstopna stran otroške spletne trgovine je izhodišče za vaš nakup ali brskanje po ostalih vsebinah, kot so kategorije, podkategorije in ostale informacije.

Pričetek nakupa
Na vstopni strani spletne trgovine Vlakci boste našli več možnih orodij za opravljanje nakupa:

 • iskalnik, kamor vpišete ključno besedo - iskani izdelek ali vrsto izdelka
 • seznam spletnih oddelkov trgovine najdete v vrhnjem menuju vsake strani. Le-te se vrstijo: Male proge, Velike proge, Tračnice, Zgradbe, Lokomotive, Vlakci in vagoni, Ceste. Ti oddelki so vsak zase še nadalje razdeljeni, kar omogoča ožanje nabora izdelkov v nadaljevanju
 • povezava Novosti, se nahaja v "nogi" strani, pod rubriko Spletna trgovina,
 • povezava Posebna ponudba, se prav tako nahaja v "nogi" na vsaki strani pod rubriko Spletna trgovina.

 • Prednost otroške spletne trgovine vlakci.si je, da ne glede na izbran način opravljanja nakupa lahko v nadaljevanju svoj izbor še vedno zožate z uporabo ostalih navedenih orodij.

  Najden izdelek
  Podstran z izbranim izdelkom je zadnja postaja pred dodajanjem izdelka v košarico. Vsebuje mnogo informacij, s katerimi si lahko pomagate pri odločitvi ali nadaljevanju nakupovaja. Pod imenom izdelka je naveden kratek opis, ki največkrat vsebuje povzetek celotnega opisa izdelka, ter sliko izdelka, ki jo lahko s priročno lupo (kazalcem miške) povečate. Ob sliki oziroma pod kratkim opisom je navedena cena izdelka ter morebitna akcijska cena. Gumb "V košarico" poleg cene idelka je namenjen dodajanju izdelka v vašo košarico.

  Izdelku je dodan tudi opis, ki predstavi glavne značilnosti izdelka.
  Pod opisom izdelka se nahaja nekaj sorodnih oziroma podobnih izdelkov izbranega izdelka, ki vam večinoma ponuja alternativno ali komplementarno ponudbo.
  V kolikor je izdelek na zalogi, ga je vedno mogoče dodati v košarico. Najpogosteje bo izdelek poslan še isti dan, v zelo redkih primerih pa je čas dobave nekoliko daljši. V tem primeru je nad ceno izdelka zapisan predviden dobavni rok izdelka.
  V kolikor izdelka ni na zalogi, gumb "V košarico" pri izdelku ni viden in izdelka ni mogoče dodati v košarico oz. nadeljevati nakupa. V tem primeru vas prosimo, da se za dodatne informacije obrnete na telefon: +386 59 044 766 ali +386 40 885 905 oz. na elektronski naslov: info[at]vlakci.si.

  Dodajanje v košarico, izbor načina dostave in načina plačila.
  Izdelke lahko v košarico dodate kjerkoli na spletni strani, kjer se izdelek pojavi. To naredite s klikom na gumb "V košarico" ob izdelku. Ko dodate izdelke v košarico lahko nadaljujete z nakupom. Količino izbranega izdelka lahko spremenite proti koncu nakupa, v povzetku nakupa.

  Stanje vaše košarice lahko tekom nakupa spremljate v zgornjem desnem kotu strani, kjer je izpisana količina izdelkov v košarici in vrednost nakupa. Tam tudi sklenete vaš nakup s premikom na blagajno ali pa bolj podrobno pregledate Vašo košarico.

  S klikom "Zaključi nakup" v štirih enostavnih korakih:
  1. Pregledate nabor izdelkov ter spremenite količino izdelkov ali pa določen izdelek odstranite,
  2. Izberete ali želite izdelke naročiti kot Gost, kot registrirani uporabnik ali pa bi se morebiti želeli registrirati na novo.
  3. V primeru, da želite izdelke naročiti kot Gost, ali pa se želite pri nakupu registrirati v naš sistem, nadaljujete tako, da izberete želeno možnost in vpišete svoje podatke za račun. V kolikor bi želeli dostavo na drug naslov, vpišete tudi podatke za dostavo.
  4. V primeru, da ste že registrirani v sistem, pa se zgolj prijavite s svojim uporabniškim računom, nadalje pa se vaši podatki za račun izpišejo samodejno.
  5. Po izbiri naslova za dostavo izberete Način dostave, četudi sistem avtomatično izbere najbolj optimalen način le-te. Za način dostave lahko izberete tudi Osebni prevzem in se po izdelke oglasite osebno v našo poslovalnico..
  6. Nato izberete Način plačila - na izbiro imate možnosti: po povzetju, po predračunu ali preko spletne storitve PayPal.
  7. V naslednjem koraku preverite točnost podatkov prejemnika računa, naslov za dostavo in morebitno točnost vašega naročila,
  8. Zaključite nakup s pregledom vašega naročila in klikom na gumb "Zaključi naročilo" na koncu povzetka nakupa. V primeru, da bi želeli katerega od korakov spremeniti se lahko pomikate nazaj po nakupu ali s kliki na korake v meniju na desni strani okna.

  Vaše naročilo bo s tem oddano. Zanj bomo poskrbeli takoj oziroma v najkrajšem možnem času ter z največjo skrbjo. Ker so zadovoljne stranke naša velika vrednota, se bomo za vsako od njih v največji meri potrudili v celotnem ciklu naročila - od Vašega vstopa na stran spletne otroške trgovine vlakci.si do trenutka, ko boste prejeli vaš paket!

  Sledenje pošiljke
  Ko oddate naročilo, prejmete na vaš elektronski naslov povzetek naročila, kasneje pa še potrditev oz. dodatne statuse obdelave vašega naročila. Ko le-tega odpošljemo, prejmete na vaš elektronski naslov številko vašega paketa oz. pošiljke, ter povezavo do strani, kjer pošiljko lahko spremljate na njeni celotni poti do vas. S pomočjo sistema sledenja in s svojo unikatno številko pošiljke je moč videti, kje se trenutno nahaja paket in predvideti preostali čas do obiska dostavljalca.

  Številko vaše pošiljke lahko enostavno preverite iz svojega profila v seznamu naročil ali pa s klikom na povezavo v elektronskem sporočilu, ki ga dobite v elektronski nabiralnik v trenutku, ko je vaš paket odpremljen iz vlakci.si.
  Sistem sledenja pošiljke se vključi takoj, ko paket prispe v zbirni center dostavne službe oz. Pošte Slovenije.